מחקרים-covid-19

ההשפעה של מגיפת הקורונה על ניתוחים זעיר-פולשניים באורולוגיה

חוקרים סבורים כי ביצוע ניתוחים זעיר פולשניים באורולוגיה הינו בטיחותי בתקופת המגיפה של COVID-19, אף כי אורולוגים רבים מרגישים אחרת

ידוע כי מגיפת COVID-19 שינתה את הגישה הקלינית של 93% מהאורולוגים ברחבי העולם, כאשר מצב זה השפיע על השימוש בשיטות לפרוסקופיות ולפרוסקופיות בסיוע רובוטי, המוכרות בתור ניתוחים זעיר-פולשניים. מטרת החוקרים הייתה לבחון את ההשפעות של המגיפה על הניתוחים הזעיר-פולשניים באורולוגיה ברמה הלאומית.

החוקרים עיצבו מחקר בכלל 234 אורולוגים מטורקיה, שענו על סקר מקוון בין התאריכים 22 באוגוסט ל-23 בספטמבר, 2020. החוקרים ביצעו ניתוחים סטטיסטיים תיאוריים על מנת לקבוע את המאפיינים הדמוגרפיים של המשתתפים ותשובותיהם לשאלות רבות ברירה.

החוקרים דיווחו כי בעוד ש-54% מהאורולוגים ציינו כי הם מודאגים מהאפשרות שהחולים המתוכננים לעבור ניתוח זעיר פולשני הינם נשאים של COVID-19 או בעלי תוצאה שלילית כוזבת בבדיקה, 51% סברו כי ניתוח פתוח יהיה בטיחותי יותר מניתוח זעיר פולשני במקרה זה. עוד מצאו כי המגיפה הביאה להבדל בהעדפותיהם של 40% מהאורולוגים ביחס לגישות פתוחות בהשוואה לגישה זעיר פולשנית וכי במהלך המגיפה, 39% מהאורולוגים עודדו את מטופליהם לעבור ניתוח פתוח.

החוקרים מצאו כי במהלך המגיפה חלה ירידה מובהקת סטטיסטית בתדירות השבועית של ביצוע ניתוחים זעיר פולשניים, בכל סוגי הפרוצדורות הכירורגיות, בהשוואה לתקופה שלפני המגיפה (p<0.001 ו-p<0.001, בהתאמה). עוד דיווחו החוקרים כי ניתוח זעיר פולשני היה מועדף במקרים של ניתוחים אונקולוגיים על ידי 97.3% מהאורולוגים במהלך המגיפה, כאשר הניתוח השכיח ביותר היה כריתת כליה רדיקלית (90.7%).

מבין הפעולות האונקולוגיות, כריתת ערמונית רדיקלית היתה הפעולה שנדחתה הכי הרבה. לבסוף, נמצא כי על מנת למנוע הדבקה בנגיף במהלך ניתוח זעיר פולשני, 44% מהאורולוגים דיווחו כי הם תמיד משתמשים במערכת פינוי נוספת ו-52% נקטו באמצעי זהירות נוספים. בסך הכל דווח על 27 עובדי בריאות שהשתתפו בניתוחים זעיר פולשניים ונמצאו חיוביים ל-COVID-19 לאחר הניתוח.

החוקרים הגיעו למסקנה כי על אף שמספר הפרוצדורות ירד במהלך המגפה, ניתוחים זעיר פולשניים עדיין מהווים גישה שאפשר להעדיף בזכות הסיכון המופחת להדבקה ולתמותה, בתחום האורולוגיה, זאת בתנאי שיינקטו אמצעי בטיחות ויישמרו ההנחיות.

מקור: 

Danacioglu, Y. O. et al. International Journal of Clinical Practice 2021; https://doi.org/10.1111/ijcp.14309

נושאים קשורים:  נגיף הקורונה,  ניתוח לפרוסקופי,  מחקרים
תגובות