חדשות

ועדת סל התרופות דנה בבקשות בתחומי הכבד, בריאות הנפש ומחלות זיהומיות

הוועדה העניקה בישיבתה השביעית את הדירוג השני בסולם ל-12 בקשות לאישור תרופות וטכנולוגיות בתחומים אלו, והעבירה אותן להכרעה במסגרת הדיון המסכם; ביניהן: הרחבת השימוש בתרופות לחולים בהפטיטיס C ומתן Methylphenidate לטיפול ב-ADHD גם במבוגרים

מימין: מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן-טוב, שר הבריאות ביעקב ליצמן ופרופ' רפי ביאר (צילום: משרד הבריאות)

12 בקשות לתרופות ולטכנולוגיות קיבלו בישיבה האחרונה של ועדת סל התרופות את הדירוג השני בסולם הדירוגים (A8/9), וכך עלו יחד עם בקשה לתרופה נוספת שקיבלה בישיבה זאת את הדירוג A9 – לדיון התעדוף המכריע בנוגע לעדכון סל התרופות לשנת 2016.

בישיבה ה-7, שהתקיימה בסוף השבוע שעבר (26 בנובמבר), התקבלו החלטות לגבי 35 בקשות לתרופות, תכשירים וטכנולוגיות בתחומי בריאות הנפש, חיסונים, מחלות זיהומיות , אנדוקרינולוגיה, מחלות כבד, אורולוגיה ולבעיות אחרות שלגביהן הוגשו השנה הבקשות לוועדה.

הוועדה העלתה ל-A9 את הדירוג של התכשיר Kolbam, שבו דנה כבר ב-4 בנובמבר. הוא קיבל את הדירוג הגבוה לשם טיפול בהפרעות מולדות בסינתזה של חומצת מרה מסוג:
3β-hydroxy- Δ5-C27-steroid oxidoreductase (HSD3β7) deficiency .

בין 12 הבקשות שעלו לשלב השני עם דירוג A8/9 , נמצאים התכשירים והטכנולוגיות הבאים:

בתחום בריאות הנפש:
Ariply - שכבר מצוי בסל לטיפול בסכיזופרניה והפרעה דו-קוטבית ושלגביו הוגשה בקשה להכללה בסל גם לשם טיפול בדיכאון (MDD).

Methylphenidate - כלול בסל לטיפול בנרקולפסיה והפרעת קשב וריכוז -ADHD בילדים, שלגביו הוגשה עתה הבקשה גם לטיפול ב-ADHD במבוגרים. עם זאת, הוועדה ביקשה כי יוסדר נושא ההשתתפות העצמית של צורות המתן והחוזקים השונים של מתילפנידאט בסל.

בתחום החיסונים:
Nimenrix, Mencevax  – חיסונים נגד מחלה מנינגוקוקית הנגרמת בידי
.Neisseria meningitidis group. הבקשה התקבלה לגבי קבוצות בסיכון. הוועדה קבעה, שלגבי התוויה של טיפול בהתפרצויות ומגעים של חולה במחלה מנינגוקוקית – יינתן דירוג בהמשך הדיונים לאחר שתתקבל התייחסות מומחים.

Flumist  - חיסון קוואדריו-ולנטי חי מוחלש אינטרה-נאזאלי למניעת שפעת. הבקשה לגביו היא להרחבת מסגרת ההכללה בסל לילדים גילאי 8-2 שנה.

Zostavax - חיסון כנגד הרפס זוסטר למבוגרים. הוועדה קידמה אותו לשלב התעדוף לשם הכללה בסל, עבור בני 65 ומעלה, וביקשה ממומחים לבחון את משמעות הכללת החיסון לשנתון מסוים או עם תכנית השלמה (catchup program).

בתחום האנדוקרינולוגיה:
Somatuline - תכשיר לטיפול באדנומות תירוטרופיות ראשוניות.

Natpara - לטיפול בהיפוקלצמיה בחולי היפופאראתירואידיזם.

Forteo - אמנם כלול בסל לטיפול באוסטיאופורוזיס פוסט-מנופאוזלית והבקשה השנה היא להרחיב את מסגרת ההכללה בסל גם לטיפול באוסטיאופורוזיס על רקע שימוש בגלוקוקורטיקואידים (GIO).

בתחום מחלות הכבד:
שבעה תכשירים אלו -
Exviera, Viekirax, MK2, Daklinza, Sunvepra, Sovaldi, Harvoni. לטיפול בהפטיטיס C כרונית. Exviera ו-Viekirax כלולים בסל לחולים עם גנוטיפ 1 רמות פיברוזיס 3 ו-4. הבקשה לשנה זו היא להרחיב את מסגרת ההכללה בסל לטיפול בהפטיטיס בתכשירים המפורטים עבור קבוצות חולים שונות, בעלי גנוטיפים שונים ורמות פיברוזיס נוספות.

בדיקות לא פולשניות לבדיקת פיברוזיס כבדית.

בתחום האורולוגיה:
Botox  – לטיפול באי שליטה במתן שתן. התכשיר כבר כלול בסל לטיפול בהקלה סימפטומטית של עווית העפעף Blepharospasm או הפרעות של עצב VII בחולים מעל גיל 12; לטיפול בעווית של מחצית הפנים ובפגיעה מוקדית נלווית במתח השרירים ( associated focal dystonia) וכן לשם תיקון פזילה בחולים מגיל 12 ומעלה; להפחתת הסימנים והתסמינים של פגיעה צווארית במתח השרירים ( cervical dystonia) במבוגרים; לטיפול בדפורמציה של כף הרגל הנובעת מספסטיות בילדים הסובלים משיתוק מוחין מגיל שנתיים ומעלה; ספסטיות פוקאלית בגפה העליונה הנובעת
משבץ מוחי; וכן לטיפול באי שליטה במתן שתן בחולים עם שלפוחית שתן נוירוגנית על רקע פגיעה יציבה מתחת לצוואר בחוט השדרה או על רקע טרשת נפוצה. הבקשה השנה הייתה להרחבת ההכללה בסל לטיפול בשלפוחית שתן פעילה ביתר (OAB) כקו טיפול מתקדם לאחר מיצוי קווי טיפול קודמים. הוועדה ביקשה לקבל התייחסות המומחים לגבי הרצף הטיפולי במחלה במידה ו-Betmiga ו-Botox יכללו במסגרת הסל.

כמו כן, העניקה הוועדה דירוג A8/9 לטכנולוגיית בדיקת דימות באמצעות מכשיר PET לסרטן הערמונית וסרטן הלבלב וביקשה התייחסות מומחים לגבי ההתוויות הרלבנטיות בהקשר לאבחון, החלטות טיפוליות ומעקב.

להורדת עיקרי ההחלטות בישיבה זו לחצו כאן

נושאים קשורים:  חדשות,  ועדת סל התרופות 2016,  דירוג,  משרד הבריאות
תגובות
30.11.2015, 19:53
אנונימי/ת
10.12.2015, 10:39

בקנדי לומדים שמבחינה אפיסטמולוגית אין נכון או לא. That depends on which philosophy you practice in life.
ובכל זאת, פרופ' ביאר, תתבייש לך. מכרת את האידאולוגיה בשביל לשבת כמו עציץ בועדה הזו ולשמש בה כעלה תאנה.
התירץ העלוב של "מבפנים ניתן לעשות יותר ממחאה, לפחות ניתן להשפיע מעט"
איננו מתאים או שווה התייחסות.
איפה רפי ביאר של כל השנים? זה שעמד לצד מטופליו ועובדיו ב2011 למשל?
כנראה שהיה זה חזון תעתועים. בוש לך