איידס

נייר עמדה של ה-CDC: התועלת בביצוע ברית מילה עולה על חסרונותיה

מסמך של המרכז לבקרת ולמניעת מחלות בארה"ב קובע, כי ביצוע ברית מילה מסייע להפחית את הסיכון להעברת מחלות מין ואיידס

ערכת כלי ברית מילה (מקור צילום: ויקיפדיה)
ערכת כלי ברית מילה (מקור צילום: ויקיפדיה)

המרכז למניעת ולבקרת מחלות בארה"ב (CDC) פירסם השבוע טיוטה לנייר עמדה, ממנה עולה כי התועלת שבעריכת ברית מילה לתינוקות עולה על הסיכון הנובע ממנה. לדברי המרכז, עריכת ברית מילה מפחיתה את הסיכון להידבקות במחלות מין שונות, וכן באיידס.

במסמך ה-CDC נכתב: "העדויות המדעיות ברורות ומצביעות על כך שהיתרונות בברית המילה גדולים מהחסרונות". חיידקים ונגיפים הגדלים תחת לרקמת העורלה מגבירים את סיכון הגבר להעביר מחלות לבני/בנות הזוג בעת יחסי מין. על-פי הנוהל, עם פרסום טיוטת נייר העמדה יוזמן הציבור להעביר תגובה תוך 45 יום לפני שייצא מסמך הנחיות רשמי.

המלצות דומות פורסמו ב-2007 על ידי ה-WHO, בהתבסס על מחקר שנעשה בקניה על אלפי גברים. המחקר מצא כי שיעור ההדבקות במחלות מין ואיידס אצל נימולים היה נמוך בכ-60% לעומת גברים שלא נימולו. הניסוי במחקר אף הופסק 9 חודשים לפני המועד שנקבע לסיומו, בנימוק שהממצאים ברורים ואין זה מוסרי להמשיך מבלי להזהיר לא-נימולים מפני הסיכון שבפניו הם עומדים.

על-פי ניתוח סטטיסטי של כלל המחקרים שעסקו בנושא זה, סיפק המחקר תחזית, לפיה בתוך 20 שנה ברית מילה יכולה למנוע כ-2 מיליון מקרים של הידבקות באיידס וכ-300 אלף מקרי מוות מהמחלה. רק ב-2013, לפי ה-WHO, נדבקו בנגיף האיידס באפריקה כ-2.8 מיליון אנשים, ומתו 2.1 מיליון.

נושאים קשורים:  איידס,  נייר עמדה,  CDC,  אפריקה,  המרכז למניעת ולבקרת מחלות,  חדשות,  ברית מילה
תגובות
ויסמן מרק
04.12.2014, 23:55

המחקר בוצע ללא נתונים סטטיסטיים רלבמטים וגם במדינות עם תרבויות אחרות. רק בארצות הברית מתים כל שנה מעל 120 תינוקות כסיבוך לברית מילה. אלפי מקרים אחרים סובלים מדלקת נגיפית כמו הרפס והפטיטיס לפעמים קטלנים בנוסף לסיבוכים אורולוגים ויתכן טראומה נפשי למשך כל החיים. אפשר להצהיר בביטחון מלא שהיגינה - ניקיון עם מים וסבון של עבר המין הוא צד חינוכי שלא מסכן את הגברים בשום אסון בריאותי כפי שנגרם ע"י ניתוח מיותר לתינוק בריא וללא הסכמתו. ברית מילה מתבצע לרוב ע"י עוסקים בלתי מוסמכים ובלתי חוקים בהליך ניתוחי וללא שום סטריליות או ציוד מתאים. הליך כואב ומסוכן. הליך ברברי כפולחן דתי אלילי שאמצה במצרים העתיקה. אין שום קשר ליהדות אלה יותר קשור לדת האיסלמית. כפי שהפסיקו לבצע אצל נקבות חייבים להפסיק את הפולחן הפנאטי וברברי גם אצל זכרים. אים שום הצדקה או המלצה של ארגון הבריאות העולמי להמשיך לבצע מעשה לא טבעי לילדים בריאים. להפך, יש המלצה לא לבצע ניתוחים מיותרים ללא התוויה רפואית. כל עוסק ברפואה ללא רישיון רופא אשר יגרום לנזק לתינוק יש לתבוע אותו לדין על רשלנות פושעת.

דר׳ ג׳ודי בלטר-סרי
06.12.2014, 00:48

רק 4 מילים תגובה למר ויסמן מרק:
ARE YOU FOR REAL ????????!!!!
הרשה לי לסכם את הטענות שלך : ה WHO וה CDC טועים . רק אתה ,בלי שום מחקרים, יודע שברית מילה לא מוריד בשיעור של מחלות זהומיות וגורם לטראומה לכל החיים. איפה אתה חי? צריך לחזור למערה החשוכה.

ירון
08.12.2014, 08:03

קראת על מ ה WHO פרסם את המסקנה? על סמך מחקר בקניה. במקומות בהם שירותי הרפואה לקויים ואין גישה או מודעות לשימוש בקונדום - אז כן : יתרונות המילה עולים על החסרונות.
השאלה אם יתרונות האלה רלוונטים גם בקרב אנשים המשתמשים בקונדום. שהרי את לא באמת חושבת שמילה נותנת הגנה טובה יותר מאשר קונדום, נכון?
מעבר לכך שתינוקות בדר"כ לא מקיימים יחסי מין.

יתרונות המילה בחברה מערבית לגבי מחלות מין אינם יכולים להיות סיבה להצדקת הפרצדורה (בטח במקומות כמו ישראל בהם לרוב זה לא נעשה ע"י איש צוות רפואי).
מה שכן יש לבדוק זה בנושא סרטן פין, הקשור כנראה בפימוסיס שבו הורדת העורלה לאחר גיל שנה כבר לא תספק הגנה.

אז לפני שאת שולחת אנשים למערה חשוכה - אנא למדי את החומר.

ירון
08.12.2014, 08:05

מישהו צריך לקבל החלטה בנוגע לנושא המילה.

או
שמדובר בהליך רפואי ולכן עליו להתבצע אך ורק ע"י רופא כירורג בכללים המקובלים (שמירה על הגיינה וכו')

או
שמדובר בפולחן דתי נטו (כמו שבג"צ קבע) ואז השאלה אם בשם פולחן דתי לגטימי לכרות איבר (כי מי שחושב שכן, לא צריכה להיות לו בעיה גם אם מילת נשים).